O meni

Rođen sam u Dubrovniku 7. lipnja 1961. godine a još od djetinjstva bio sam opčinjen umjetnošću, crtao sam, slikao i radio male kipove od gline. S 10 godina zaljubio sam se u fotografiju, a čim su se pojavile prve amaterske video kamere počeo sam eksperimentirati u području koje će kasnije postati moja profesija. Rano sam počeo svirati i pjevati. Ljubav prema glazbi zauvijek je ostala u mom srcu ali moram priznati da nisam bio neki veliki talent, iako sam pjevao u nekoliko dalmatinskih klapa, a više godina i profesionalno sam se bavio glazbom svirajući bas gitaru po dubrovačkim hotelima.

Početkom osamdesetih godina upoznao sam Feđu Šehovića i tako sam iskusio i čari kazališta kao amaterski glumac i asistent redatelja. Kada sam 1987. godine otišao živjeti u Italiju morao sam napustiti kazalište, ali prijateljstvo s Feđom je ostalo do danas.

Škola mi je uvijek bila problem, jer sam odbijao učiti ono što sam mislio da mi ne treba, no s tim se moji profesori nisu slagali tako da još uvijek nemam prolaznu ocjenu iz tjelesnog odgoja, engleskog jezika i ekonomije pa nisam uspio maturirati u turističkoj školi u Dubrovniku. Izabrao sam teži put svakodnevnog učenja, a do danas nisam prestao, i to je možda najbolja stvar koja mi se ikada dogodila.

Osim umjetnosti bio sam vrlo zainteresiran za sve što je misteriozno tako da sam rado boravio u crkvi i razmišljao o smislu života. Nisam još imao 20 godina kada sam pročitao prve knjige Živorada Mihajlovića Slavinskog, koji me je dodatno zainteresirao za te teme, a nakon dosta godina upoznali smo se i postali prijatelji pa sam imao priliku naučiti neke od njegovih mnogobrojnih tehnika za otklanjanje neželjenih stanja.

1987. godine otišao sam u Italiju gdje sam odmah počeo raditi za privatne TV stanice kao snimatelj i montažer u Bellunu od 1987. do 1990., a 1990. godine sam se preselio u Padovu gdje sam nastavio raditi isti posao do 1996.

Zatim sam godinu dana bio zastupnik poduzeća Elettronica Industriale i Professional Show da bi stigao u Pazin gdje su mi povjerili zadatak stvaranja privatne TV stanice – Nezavisne Istarske Televizije. Nakon 11 mjeseci u ulozi tehničkog direktora uspješno sam završio posao i vratio se u Italiju gdje sam 2 godine bio tehnički direktor regionalne TV stanice Antenna Tre Nordest.

Od 2000. godine do danas sam nezavisni producent i redatelj.

Ni u Italiji nije izostao moj interes za misterije pa sam se iz hobija zanimao za NLO-e, krugove u žitu o kojima sam održao dosta predavanja u Italiji, nekoliko u Engleskoj i Švicarskoj.

Predavanja su bila sve traženija a pojavile su se i druge potrebe tako da sam imao priliku govoriti o Nikoli Tesli, slobodnom software-u, direktnoj demokraciji i medijskim manipulacijama.

Naravno, ni mene nije zaobišla ratna tragedija pa sam 1991. u Padovi osnovao udrugu “Croazia” Udruga prijatelja hrvatske s kojom sam se trudio pomoći koliko je to bilo moguće kroz humanitarnu pomoć, organiziranje izložbi, sudjelovanje u TV i radio emisijama, reagirajući na nepravedne napise u novinama.

Sudjelovao sam i u stvaranju Hrvatskog Svjetskog Kongresa u kojem sam bio predsjednik za Italiju od 1991. do 1992.

Uvijek prisutna misao da treba pridonijeti kvaliteti zajednice u kojoj se živi dovela me je u mali politički pokret “Za opće dobro” (Per il bene comune) gdje sam upoznao vrijednosti direktne demokracije. Od 2009. do 2012. bio sam koordinator za regiju Veneto i stekao vrijedna iskustva.

Ista misao me vodila i kada sam se početkom 2013. godine našao s grupom entuzijasta koji žele kao i ja promicati vrijednosti direktne demokracije u Republici Hrvatskoj.

U Hrvatsku sam se vratio u ožujku 2014. godine i nastavljam raditi posao video proizvodnje kao snimatelj, montažer i redatelj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: